Краща кафедра факультету
1. Кафедра розведення, генетики тварин та біотехнології
2. Кафедра технологій виробництва продукції тваринництва
3. Кафедра годівлі тварин та технології кормів
4. Кафедра технологій переробки та якості продукції тваринництва
5. Кафедра фізичного виховання
Всього відповідей: 78
zt_dmitry


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Технологічний факультет є структурним підрозділом Житомирського національного агроекологічного університету. Факультет відкрито у 1976 році на базі існуючої на той час кафедри загального тваринництва. Керівництво факультетом у різні періоди здійснювали доцент В.С. Омельченко (1976–1979, 1985–1994 рр.), професор І.П. Мельохін (1979–1982 рр.), доцент Є.Ї. Задерій (1982–1985 рр.), заслужений працівник сільського господарства України, доцент В.Ф. Андрійчук (1994 – 2012 рр.). З 2012 року факультет очолює кандидат сільськогосподарських наук, доцент М.М.Кривий. На факультеті навчається близько 800 студентів.
Головна » 2012 » Жовтень » 18 » Конференція
19:38:18
Конференція

На технологічному факультеті

до 90-річчя Житомирського національного агроекологічного університету відбулися круглий стіл та конференція.

 

У вересні цього року до 90-річчя Житомирського національного агроекологічного університету на технологічному факультеті було проведено ряд заходів, серед яких особливе місце посіли круглий стіл та конференція.

Ініціаторами заходів були студенти технологічного факультету освітньо-кваліфікаційних рівнів «Спеціаліст» та «Магістр».


На круглому столі було обговорено стан та перспективи розвитку наукової та навчальної роботи на факультеті очима молодих та перспективних спеціалістів. З доповіддю «Впровадження інноваційних технологій у навчання» виступила Галина Алексєєнко,  «Моє бачення поліпшення навчання на технологічному факультеті університету» – Юлія Деркач, «Перспективи розвитку наукових досліджень на технологічному факультеті Житомирського національного агроекологічного університету» – Дар’я Захарчук, «Професійне становлення технолога в системі навчання та науки» Лілія Коврига, «Напрямок науково-дослідної роботи кафедри фізичного виховання Житомирського національного агроекологічного університету» – здобувач кафедри фізичного виховання Дмитро Дзензелюк.

Студенти та викладачи у ході обговорення піднімали питання проблем реформування освіти і науки, впровадження кредитно-модульної системи та інноваційних методів навчання, а також фізичного та емоційного здоров’я студента. Учасники круглого столу виявили особливу активність в обговоренні питання щодо покращання практичного навчання студентів, зокрема, за кордоном, та їх працевлаштування.


Не менш цікаво пройшла й конференція під символічною назвою «Від ювілею до ювілею», присвячена 90-річчю Житомирського національного агроекологічного університету та 20-річчю кафедри технологій переробки та якості продукції тваринництва. Засідання конференції відкрив завідувач кафедри, професор, доктор сільськогосподарських наук, член-кореспондент НААНУ В.П. Славов. У своєму виступі «Історія університету від 75-річчя до 90-річчя» Володимир Петрович розкрив основні етапи розвитку та становлення університету в цілому та кафедри зокрема. Від відмітив значне зростання, за останні роки, наукового потенціалу факультету, високий професійний рівень викладачів, покращення наукової роботи студентів. Виступ супроводжувався демонстрацією фільму та фотографій про історію становлення університету, факультету та кафедри.


Про напрямки наукової роботи кафедри технологій переробки та якості продукції тваринництва, стан та перспективи її розвитку, особливості навчального та виховного процесу зазначалось і в доповідях доцентів кафедри: В.М. Біденка, С.П. Вербельчука, Т.І. Ковальчук та Л.А. Кальчук.

До викладачів приєдналися і студенти Юлія Загребельна, Вікторія Білоцька та Юлія Деркач, які повідомили про результати своєї наукової роботи під керівництвом співробітників кафедри.

Із заключним словом на круглому столі та конференції виступав декан технологічного факультету, доцент Кривий М.М.. Він відмітив доброзичливу атмосферу відкритого діалогу учасників зібрань, висловив їм подяку та побажав плідної співпраці задля розвитку та процвітання технологічного факультету та університету.

Переглядів: 862 | Додав: TeXHo | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Факультет здійснює підготовку фахівців: - за напрямом 6.09010201 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» (ОКР «Бакалавр»); - за спеціальністю 7.09010201 – «Технології виробництва і переробки проду-кції тваринництва» (ОКР «Спеціаліст»); - за спеціальністю 8.09010201 – «Технології виробництва і переробки проду-кції тваринництва» (ОКР «Магістр»); - за спеціалізаціями «Племінна справа», «Бджільництво», «Кінологія», «Технологія виробництва та переробки м’яса і м’ясних продуктів», «Техно-логія виробництва та переробки молока і молочних продуктів». На факультеті діє аспірантура зі спеціальностей 06.02.01 – «Розведення та се-лекція тварин» і 06.02.02 – «Годівля тварин і технологія кормів».