Краща кафедра факультету
1. Кафедра розведення, генетики тварин та біотехнології
2. Кафедра технологій виробництва продукції тваринництва
3. Кафедра годівлі тварин та технології кормів
4. Кафедра технологій переробки та якості продукції тваринництва
5. Кафедра фізичного виховання
Всього відповідей: 78
zt_dmitry


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Технологічний факультет є структурним підрозділом Житомирського національного агроекологічного університету. Факультет відкрито у 1976 році на базі існуючої на той час кафедри загального тваринництва. Керівництво факультетом у різні періоди здійснювали доцент В.С. Омельченко (1976–1979, 1985–1994 рр.), професор І.П. Мельохін (1979–1982 рр.), доцент Є.Ї. Задерій (1982–1985 рр.), заслужений працівник сільського господарства України, доцент В.Ф. Андрійчук (1994 – 2012 рр.). З 2012 року факультет очолює кандидат сільськогосподарських наук, доцент М.М.Кривий. На факультеті навчається близько 800 студентів.
Головна » 2011 » Грудень » 22 » Конференція
12:36:45
Конференція

НА ТЕХНОЛОГІЧНОМУ ФАКУЛЬТЕТІ ВІДБУВАЛАСЯ

НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ СТУДЕНТІВ

 

19 грудня  2011 року  на технологічному факультеті була проведена Науково-практична конференція І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт на тему «Сучасний стан та перспективи розвитку тваринництва на Поліссі».

Актуальність теми науково-практичної конференції не викликає сумнівів, оскільки сучасний стан  тваринництва вимагає незайних змін і повинен ґрунтуватися на інтенсифікації, поглибленій спеціалізації та концентрації виробництва, з обов’язковим використанням досягнень науково-технічного прогресу. Не секрет, що сьогодні сільськогосподарські підприємства вимагають спеціалістів з високою теоретичною підготовкою здатних творчо використовувати отриманні знання, знаходити оптимальні рішення складних наукових та виробничих проблем.

У роботі науково-практичної конференції взяли активну участь студенти ОКР магістр. Більшість із них вже через декілька місяців отримають дипломи про закінчення університету та присвоєння їм кваліфікації магістр-дослідник спеціальності «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва».

З привітальним словом до учасників конференції звернулися декан технологічного факультету Андрійчук Валерій Федорович, заступник начальника Головного управління агропромислового розвитку Житомирської облдержадміністрації Бабич Леонід Федорович, заступник директора ПрАТ «Українська генетична компанія» Іваницька Валентина Миколаївна, проректор з наукової роботи доктор економічних наук Скидан Олег Васильович.

Конференція  пройшла на високому науково-теоретичному рівні, в дусі дискусії з поміркованою полемікою.

У наукових доповідях були підняті проблемні питання розвитку агропромислового комплексу в Україні, світові досягнення та їх використання в розведенні, селекції, генетиці, біотехнології та відтворенні тварин і птиці; світові тенденції та особливості організації забезпечення повноцінної годівлі тварин та птиці; технології виробництва та переробки продукції тваринництва

Всі учасники конференції були відзначені дипломами та подарунками (книгами). Дипломи І ступеня: Мельник Юлія, Верецун Юлія, Коростельова Марія, Попова Катерина, Степчина Тетяна.  Дипломами ІІ ступеня: Степанюк Руслан, Іванов Олексій, Новосельська Юліана, Гоша Марина, Паламарчук Алла, Ілючок Юлія, Кухта Тетяна, Голумбевський Ігор. Дипломи ІІІ ступеня: Севастьянов Геннадій, Гаврончук Сергій,Парфенюк Ірина, Орищук Ольга, Орлюк Ольга, Талько Віталій,  Гаврилюк Максим, Гоша Марина, Скумін Інна, Зеленський Павло. 

За результатами конференції у Віснику технологічного факультету будуть опубліковані тези доповідей учасників конференції.

 

 

Заступник декана з наукової роботи                           Д.В.Самчик

Переглядів: 855 | Додав: TeXHo | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Факультет здійснює підготовку фахівців: - за напрямом 6.09010201 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» (ОКР «Бакалавр»); - за спеціальністю 7.09010201 – «Технології виробництва і переробки проду-кції тваринництва» (ОКР «Спеціаліст»); - за спеціальністю 8.09010201 – «Технології виробництва і переробки проду-кції тваринництва» (ОКР «Магістр»); - за спеціалізаціями «Племінна справа», «Бджільництво», «Кінологія», «Технологія виробництва та переробки м’яса і м’ясних продуктів», «Техно-логія виробництва та переробки молока і молочних продуктів». На факультеті діє аспірантура зі спеціальностей 06.02.01 – «Розведення та се-лекція тварин» і 06.02.02 – «Годівля тварин і технологія кормів».